måndag 24 augusti 2015

Hyllning till fittan

När vi hade biologi i skolan under tidigt 90-tal fick vi lära oss att klitoris var en liten knapp som kunde skapa njutning för kvinnan. En liten knapp. Rätt så obetydlig för sedan berördes inte det ämnet mer. Lite kort fakta om slidan och livmodern. Ägglossning. Mens. Bära barn. En ganska svettig och rödkindad lärare lotsade oss generad genom det kvinnliga könsorganets funktioner. Vi blev alla generade. Usch så pinsamt det var. En fick nästan skämmas att en hade ett ganska menlöst organ mellan benen. Annat var det med den erigerade penisen. Vilket organ! Det kunde svälla, spruta och sätta barn på kvinnor. Jävlar vad imponerade vi alla skulle vara. Idag vet jag bättre.

För att förstå och lära mig mer om detta fick jag lov att själv söka fakta och läsa på när jag blev äldre. Det visade sig att jag skulle bli grymt impad av fittan och livmodern. That's right. Jag kallar det fitta. För det är inget fult ord i min värld. Det är ett ord som representerar något oerhört starkt, coolt och spännande. 

Den där klitorisen, det är ingen knapp. Själva ollonet på klittan kanske kan likna en knapp, men det är mer än vad ögat kan se. Under huden ligger "skänklar" som är omkring 7-13 centimeter långa. De sträcker sig bakåt runt mynningen. En klitoris har också dubbelt så många nervändar som det är i hela penisen. Lite njutning? Nja. I erigerat tillstånd kan det nog bli fett skönt om en behandlar klittan på rätt sätt. (Alltså inte med hårda hand slaps och stenhård tunga som de gör i porrfilmer)

Blygdläpparna blodfylls också när en är upphetsad. Både de inre och de yttre. De kan då svälla till sin dubbla storlek. Även där finns mängder med nervändar som kan agera sweet spots. Behandla dem med respekt och kärlek.

Själva vaginan sen då. Det är där penisar tränger in och barn kommer ut. (Japp. Undervisningen var strikt heteronormativ) That's it. Eller? Slidkanalen kan både vidgas och förlängas vid sexuell upphetsning. Slidväggen består av veck som dras ut när vävnaden fylls med blod. Kanalen är omhuldad av muskler som kan styra storleken på diametern i slidan. Mödomshinnan, det lilla hinnvecket som sitter vid öppningen, den kan gå åt helvete av cykling, ridning och annan idrott, så det här med att penisen ska spräcka den och öppna ridån för framtida föreställningar, är bara skitsnack. Fittan, den sköter sig själv, utan penisinverkan.

Så slidan har ju en extrem anpassningsförmåga. Den kan både sluta sig kring ett finger och vidga sig för att föda fram barn. Slidan är alltså inte ett passivt rör som bara ligger där och väntar på erigerade penisar eller andra tillhyggen. Den är ett ytterst aktivt organ som behöver tid och omtanke. Det behövs lubrikation och blodtillströmning innan det är dags att penetrera. Lite spott i handen duger som inte. Det är bara att tagga ner och respektera fittan. (Ny forskning visar att lesbiska kvinnor får fler och skönare orgasmer. Detta på grund av att båda parter förstår sig på fittan. Så, män, lyssna på er partner om denne är en fittbärare. Det kan bli en spännande och minst sagt lustfylld resa om fittan behandlas som ett organ med egenvärde. Den är inte endast till för mannens njutning.)

Sen har vi då de reproduktiva organen. Äggstockarna som skapar äggceller. Äggledare där befruktningen sker. Livmodern där ägget fäster och växer. Livmoderhalsen som kan öppnas och släppa ut mensblod eller barn. Livmodern är ungefär så stor som ett hönsägg när den inte bär och när barn. Den kan expandera enormt. Bara när en bär ett barn utvidgas den lika högt som till bröstbenet. Tänk bara expansionen som sker när en väntar trillingar eller fler! Livmodern skapar också ett extra organ under en graviditet - moderkakan. Där bebisen får all näring. Livmodern kan också rena sig själv. Den byter ut fostervattnet fler gånger per dygn för att rensa från urin och andra slaggprodukter som kommer från fostret. Ligamenten som livmodern hänger i, (ja, den hänger faktiskt) kan också expandera och de blir längre ju mer livmodern växer. Livmodern är också en enda stor muskel som med stor urkraft kan värka ur sig fler barn under samma förlossning. 

Kan ni fatta vilka magnifika organ fittan och livmodern är? Ändå används ord som "pussy" och "fitta" för att beskriva någon som är svag eller dum i huvudet. Ord som "grow some balls" används istället för att säga till någon att de ska tuffa på sig. Som om "balls", eller testiklar, är något en bör använda för att beskriva mod och styrka. Testiklarna är oerhört känsliga organ med ganska låg smärttröskel. Njae, vi lär nog ändra på det här. 

Om någon gjort något starkt och modigt, som antagit nya utmaningar i livet eller något, bör vi säga: "Vad häftigt att du vågade söka det där utmanande jobbet. Du är en riktig fitta du!"
Och om någon fegat ur eller betett sig överdrivet känsligt:
"Du behöver inte vara rädd för en pytteliten spindel, din testikel!"

//Tiderman

Inga kommentarer: