tisdag 6 oktober 2015

Oskuld, sexualitet och kontroll


Det finns ingen mödomshinna. Det existerar inget membran som täcker slidöppningen. Därmed är det helt omöjligt att spräcka en mödomshinna. Det som historiskt har kallats för mödomshinna, är egentligen en serie slemhinneveck som är placerade som en krans strax innan själva vaginan börjar. Alldeles innanför själva slidöppningen alltså. Denna krans av slemhinna kan töjas på många olika sätt. Av idrott exempelvis. Eller handsex. Eller vid sexuell upphetsning. Detta till trots, existerar något som kallas för "jungfrutestning" - att undersöka och fastställa om kvinnan är fri från skuld. Alltså skyldig till att ha tagit emot en penis.

I veckans avsnitt av Kalla fakta visas det hur kvinnor kränks in i märgen då de av läkare ska undersökas för att fastställa huruvida kvinnan har haft sex eller inte. Många grymtar snabbt "muslimer" och tror att resten av världen är helt befriade av oskuldshetsen. Så är det naturligtvis inte. Här är några fler exempel:

* I Storbritannien existerade det så kallade fästmövisumet fram till 1979. Kvinnor som invandrade skulle då undersökas för att bekräfta oskulden innan hon fick detta visum. Man trodde att kvinnor som inte hade haft sex var mindre benägna att ljuga om deras invandring hade med ett stundande äktenskap att göra. 

* I Indien gör man ofta det så kallade "tvåfingertestet" på våldtäktsoffer för att se om hon verkligen har haft samlag. Om hennes vagina är trång anser man att hon inte har blivit penetrerad. 

* På södra sumatra går alla kvinnor årligen igenom jungfrutest för att förhindra promiskuösitet. Inga tester av liknande slag görs på män.

* I Banthu-kulturen i Afrika undersöker blivande makar sina blivande hustrur för att se om hon är orörd. Även detta ska fastställas med det så kallade tvåfingertestet.

* I zulukulturen i Afrika får endast oskulder dansa för kungen. Därför testas flickor tidigt för att avgöra om hon är värdig att utföra denna dans. Om hon skulle visa sig vara penetrerad, drar hon skam över familjen och de får då betala böter till kungen.

*Behöver jag nämna alla exempel på kvinnlig omskärelse? 

Alla ovanstående exempel är så bisarra att det är svårt att ta dem på allvar. Men detta händer dagligen världen över. Och vi i Sverige ska inte låtsas som att vi alltid har stått utanför detta. Fetischen över oskulder har existerat genom historien - från vikingatid till 1960-tal. Exempel: under 1700-talet fanns en så kallad horpall i kyrkan, där kvinnor fick stå som hade haft sex innan äktenskapet. Alla kunde då spotta på henne. Även om lagarna som dömde besudlade kvinnor togs bort under 1800-talet, har sex (för kvinnan) innan äktenskapet varit totalt fördömt ända fram till 60-talets sexuella revolution.

Sen är ju det här oskuldsbegreppet helt upp och ner. Att vara oskuld, är att en aldrig har blivit penetrerad av en penis. Här glöms det bort att det finns många andra sätt att ha sex på: smeksex, oralsex, onani, analsex. Det finns mängder av flator som aldrig blir penetrerade av en penis, men de har regelbundet sex med andra kvinnor. Är de då oskulder? Nej, naturligtvis inte. Men alltid ska det cirkulera kring denna jävla penis.

Så, vad handlar allt detta då om egentligen? Kontroll naturligtvis. Mäns kontroll över kvinnors kroppar och sexualitet. Maken ska vara den första som tränger in och detta ska bevisas med blod. Grejen är den, att blöder gör kanske 15 % av alla kvinnor vid det första samlaget och då beror det snarare på skavsår (som kan uppkomma om kvinnan är spänd eller ouppvärmd) än på att en fiktiv mödomshinna spricker. Jag är ledsen, män, men ni kan aldrig veta om er blivande hustru har blivit penetrerad av en penis. Det går helt enkelt inte att se. Ingen läkare i världen kan konstatera något sådant. Ni är alla förda bakom kunskapens ljus, in i ett mörker av maktbegär.

Ge nu upp försöken att kontrollera kvinnors kroppar och sexualitet. De är inte era att kontrollera. Lagar ska tvinga kvinnor till avhållsamhet och de ska förbjuda abort. (Men vapen, det ska man så klart ha en liberal inställning till) Vissa män är mindre kåta än vissa kvinnor och vissa kvinnor är mindre kåta än vissa män, men generellt är kvinnor lika kåta som män. Det är naturligt och det är ingen idé att tro att vår sexualitet är något som ska bevakas - något som ska tillhöra en make eller fästman. Något som ska finnas där för att ta på en bröllopsnatt. Många män vill ha ett löfte om att deras tilltänkta hustrus sexualitet aldrig har tillhört en annan man, därför görs dessa idiotiska jungfrukontroller. Pinka revir som ett rovdjur. Knulla oskulder i himlen som belöning. Den totala makten och tillfredställelsen för dessa män är när de helt kan känna att de äger en kvinnas kropp och den eventuella avkomman som växer i hennes livmoder.

Det är på grund av detta som feminismen behöver vara global. Vi behöver kämpa för alla kvinnors rätt till sina egna kroppar. Alla dessa uttryck för kontroll av kvinnlig sexualitet är djupt kulturellt rotade och det kommer ta år av kamp att lösa upp dem. MEN. Det finns också positiva framsteg. Exempel: Fler och fler länder i Afrika förbjuder nu kvinnlig omskärelse. Halleluja, ett ljus i mörkret. 

//Tiderman
1 kommentar:

Lou sa...

...Och här i vårt hörn av världen tycker många unga människor att det är så pinsamt att forfarande vara "oskuld" när de uppnått en viss ålder att de ljuger om att de haft sex. För snart 20 år sedan när jag var 17
drog jag en vit lögn för killen jag skulle ligga med om att jag "bara" var väldigt oerfaren trots att jag aldrig hade haft vare sig samlag eller sex på något av de andra sätten du räknade upp . Att säga som det var var inte alls något alternativ, det hade varit alldeles för pinsamt. I min begreppsvärld var det bara omogna, barnsliga, fula och extrem töntiga personer som inte haft sex när de var 17.
Hur som helst blev det ändå som tur var en positiv erfarenhet som gav mersmak för sex.

Bland den absoluta majoriteten av infödda "svenskar" som växt upp i och lever i sekulariserade miljöer är det absolut inget positivt att en potentiell sexpartner är oskuld efter en viss ålder utan tvärtom. Pratar vi om 30- åringar och heterosexuella tror jag att väldigt många, både män och kvinnor faktiskt skulle välja bort en potentiell partner på grund av att hen var oskuld.

Däremot finns det i hög grad också i det sekulariserade Sverige stränga normer om att kvinnor inte får ha för många partners. De ska verkligen inte vara oskulder efter en viss ålder men de får heller inte ha haft sex med för många. Dubbelbestraffning helt enkelt.

Män har en helt annan frihet även i det sekulariserade Sverige, däremot tror jag att det kan vara ännu mer stigmatiserande för män än för kvinnor att vara oskuld efter en viss ålder.

Jag skulle själv rata en manlig oskuld som var 30 + och är fullt medveten om att jag därmed bidrar till att upprätthålla stereotypa normer.
Men jag har inte sex av vålgörenhetsskäl och alternativet, att istället upprätthålla normen om att kvinnor gott kan ha sex med män som gör dem avtända , för att inte såra deras stolthet är som jag ser det betydligt värre .