måndag 12 juli 2010

RUT - Retande Utnyttjande av Tjejer


För några dagar sen publicerade Dalarnas Tidningar en artikel om stackars B som tyckte att RUT-avdraget var så himla bra. Han tyckte ju att det var så tråkigt att städa. Innan hade han haft en fru som tog hand om hem och barn men nu fanns inte hon längre med i bilden. Därför ville han nu kunna betala en annan kvinna som städade upp hans skit. Skulle RUT-avdraget nu försvinna efter ett eventuellt (det måste bli så!) regeringsskifte skulle han minsann slå näven i bordet. VET DIN PLATS, KVINNA!

Det var då en redig karl, den där B. Han hade minsann visat sin fruga vart skåpet skulle stå. Hon skulle snyta barn, skura golv, damsuga och laga mat. Hade hon varit 3meter från hemmet hade hon varit på rymmen. Det är fanimej patetiskt att man som man inte kan ta hand om sig själv. Slippa städa för att det är tråkigt. När allt kommer till kritan tror jag inte att hans tidigare fru tyckte det var så jävla roligt heller. Fy fan för män som kedjar sin kvinna vid hus och hem. Och jag kan bara beklaga det faktum att det finns kvinnor som finner sig i det. Det är så sorgligt. Kanske måste man acceptera och förstå att det ser ut så i vissa kulturella kontexter. Men jag kommer ALDRIG att respektera det. Vill man ha den könsuppdelningen så är det kanske upp till var och en. Men jag kan knappast tro att det enda man vill göra som kvinna är att ta hand om alla andra förutom sig själv. Det ska man nog INTE förutsätta.

Därför är RUT-avdraget galet sexistiskt eftersom det allt som oftast berör kvinnor som skall för minimilön städa upp andra människors skit. "Det skapar jobb". Ja, ja. Wohoo! Det är på tok för dyrt anyway. De utblivna skattepengarna kostar enormt mycket för staten. Men det gör väl inget va? Bara herr und frau von Blau Lejonman får en liten leksaksslav som skurar åt dem.

Och aldrig, aldrig finns en diskussion om jämställdhet mellan könen i de största partierna. Det tjafsas bara om medelklassen. Fjäskas. Slickas röv. Jämställdheten är mest koncentrerad på ekonomisk skillnad mellan klasser, inte mellan kön. Fy fan för det säger jag bara. Vi har fan inte kommit någonvart i Sverige heller. Norm och yrkesliv förtrycker fortfarande kvinnor. Och sedan grinar folk över att Gudrun eldade upp 100 000 istället för att sörja anledningen till bålet. Ingen är minsann lika ilsken över löneskillnaderna som de är över brasan. Folk agerar som idioter. Speciellt B.

Hej då.

Inga kommentarer: