onsdag 20 april 2011

Det är nästan OK med våldtäktMånga går till Julian Assanges försvar. Han är ju för bra för att vara en jävla våldtäktsman. (Jag säger ingenting om att han är skyldig eller inte.) Han har plockat fram dolt skit i ljuset för att sätta dit korrumperade idioter. Det är jättebra. Därför är det inte så farligt att han blivit anklagad för våldtäkt. Kvinnor får som skylla sig själva om de först säger ja och sedan nej. Säger man ja från början, är det bara att go with the flow hela natten. Detta är förstås helt vansinnigt äckligt. Hanne Kjöllers krönika om detta, är briljant på många sätt. Därför blir hon anklagad för att vara en manshatande lesbian. För att hon slår näven i bordet och förkastar allt som har med våldtäkt att göra. Men våldtäkt är tydligen inte så farligt längre. Därför blir motståndarna överdramatiska manshatare.

Det enda felet i Kjöllers krönika, är att hon delar in folk i höger och vänster här. Motståndet till våldtäkt är något som går över de partipolitiska gränserna. Även över de ideologiska. Det var bra onödigt att blanda in det här. Det blir bara ett billigt sätt att försöka sticka kniven i vänstersidan. Det vore bättre om man enade människor över gränserna mot våldtäkt.

En ung svensk kvinna anmäler en grekisk man för våldtäkt på ön Kos. Då blir istället hon anmäld för förtal. Hon själv säger att bemötandet från polis och myndigheter var värre än själva våldtäkten. De trodde inte alls på henne. Och om hon nu blivit påsatt, fick hon skylla sig själv eftersom hon kom hit och söp, klädde av sig och visade sig sexuellt tillgänglig.

En talesman för grekiska myndigheter säger att svenska kvinnor "är sådana". (Som tur är fick den äckliga gubben sparken. Det är inte en kvinnosyn som grekiska myndigheter står för överlag.) Det är också fler svenska kvinnor som anmäler våldtäkt än grekiska. De tror att detta beror på att svenska kvinnor helt enkelt är lössläppta luder. Det kan ju inte ha någonting att göra med skillnader i kulturella normer som rör kvinnans sexualitet.

Vad i helvete är det som händer? Är våldtäkt kvinnans fel? Många gånger har man hört om kvinnor som under våldtäktsrättegångar blir pressade med frågor som "Var du full?", "Var du lättklädd?" "Kysste du honom frivilligt?"


Det spelar tammefan ingen roll om svaret är ja på alla dessa frågor. Även om man skulle gå naken in på en pub och gnida sin inoljade kropp mot bardisken förtjänar man inte att bli våldtagen. Man ska också när som helst ha rätt att avbryta ett samlag eller oralsex.

Man ska också när som helst ha rätt till sin egen
kropp.


Det vore så jävla bra om vi på allvar började jobba emot strukturerna som sätter folk i sexuellt förtryck. Ingen ska någonsin känna att det är deras eget fel att de blivit våldtagna. Det är inte deras skam. Det är samhällets och de individer som blivit sjuk i huvudet av det äckliga väsen som kommer fram ur den psykosociala konstruktion som är Människan.

Kanske bör man också på riktigt förbjuda sexistisk reklam, TV, film, musikvideor och dylikt där människor framställs som Våldtäktstivolin, eftersom vissa människor inte verkar kunna sortera bort sådant trams på egen hand. (Det är enligt lag förbjudet att framställa en individ endast som sexobjekt. Men det är inte så många laglydiga i den sfären inte.)

Det är ALDRIG okej med våldtäkt. Oavsett vem som utför den. Assange, en grekisk man, ett svenskt fredagsfyllo eller en känd politiker. Vi måste göra något åt skiten innan man måste börja med självförsvarskurser i skolan. Det här samhället skapar bara mer våld, istället för att minimera det. Det är sannerligen en kakafoni av idioti där främst kvinnokroppen är stigmatiserad och utnyttjad till max.

Åt helvete med det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har redan gått på självförsvarskurs i skolan, i mellanstadiet.