lördag 7 augusti 2010

En katt kissade i min rabatt. Åh nej!


För två dagar sedan fick jag ett handskrivet brev på posten. Det får man ju sällan nu för tiden. Jag trodde det var ett kort eller några rader från en avlägsen släkting som kanske är för oinsatt i datavärlden för att hantera e-mail, eller mer moderna kommunikationsmedel. Det var inte från en släkting. Inte heller från någon jag känner. Det var från en arg farbror som kallade sig "Svempa".

Han hade läst en artikel av mig i FK. Där hade jag gjort det stora misstaget att stava Harry Martinson med TVÅ S! Kan ni fatta? TVÅ S!!! Skärpning, tyckte "Svempa". Denna farbror har alltså tagit fram ett papper, satt sig ner vid ett bord, plockat fram en penna och skrivit ett handskrivet brev till mig, letat fram ett kuvert, stoppat ner brevet och slickat igen det för att sedan gå till postlådan och posta det. Allt detta för att jag använde två s på fel ställe.

Det är lite synd om "Ssvempa". Den stackaren kan inte ha så mycket att fundera över på dagarna om man upprör sig för ett eller två s. Likadant är det på insändarsidorna i tidningarna. Folk retar upp sig över att en katt har kissat på deras gräsmatta. Jag upprepar: FÖR ATT EN KATT HAR KISSAT PÅ DERAS GRÄSMATTA! Nästa insändare retar upp sig på att män har långt hår eller att ungdomarna har trasiga jeans.

Detta är så jävla småaktigt. I denna skitiga värld finns det väl ändå mer saker att lägga tankeenergi på! Exempel på detta kan vara:
- Mer än hälften av världens befolkning lever under förtryck.
- Civila mördas dagligen av militärer.
- USA krigar mot ingenting för att tillfredställa ekonomiska och ideologiska intressen.
- Många storbolag suger ut naturresurser i fattiga delar av världen vilket får ödesdigra konsekvenser för befolkningen - svält och död.
- Barn misshandlas och utnyttjas dagligen både sexuellt och genom barnarbete.
- Kvinnor våldtas och misshandlas av soldater i krigsdrabbade länder.
- Djurplågeri och naturförstörelse präglar världen överallt.
- Kvinnor marginaliseras i säkert vart tredje hem i Sverige.
- Patriarkala strukturer gör att kvinnor alltid kommer på andra plats.
- Kvinnor tjänar 100 000 mindre än män per minut i Sverige.
- Vi har en högerallians i den sittande regeringen.
- Storbolag utövar ekonomiskt våld mot sina undersåtar och skor sig på deras arbete.
- Det är så mycket trams på TV att folk har blivit apatiska och vilseledda.
- Soffpotatiskulturen/fredagsmyshetset gör att vi slukar propaganda utan att ifrågasätta ett skit.
- Alliansen säljer ut det gemensamma ägandet för privatiseringens egen skull, för ett självuppfyllande syfte alltså.
- Religioner finns fortfarande. Missta inte detta för tro och andlighet . Det är en annan sak. Religioner innebär regler och själslig fångenskap. Det ska bort!
- Vi har det odemokratiska statsskicket monarki.
- Barn uppfostras i en strikt könsordning vilket påverkar deras fria val när det kommer till iscensättande av olika typer av maskulinitet och femeninitet, inte bara de hegemona.
- Kvinnor säljs till ofrivilliga äktenskap.
- USA målar ut ALLA MUSLIMER till terrorister trots att de verkliga terroristerna är den amerikanska regeringen.
- Den skenande kapitalismen, vannsinnets marknadsliberalism, tar kål på jämlikheten.
- Frihet förväxlas med valfrihet inom vård- och utbildningssektorn. Riktig frihet är ett liv utan övervakningskameror, att få älska den man vill och leva sitt liv efter egna värderingar som ingen annan valt ut åt en.

och så vidare, och så vidare...

Istället för detta väljer dock folk att reta upp sig på katter, två s och långa hårstrån. Det är klart att man inte kan tänka på misären hela tiden. Då skulle man bli suicidal ganska snabbt. Ibland skulle det dock behövas lite tänk i ett större perspektiv, då kanske man kan strunta i den kissande katten.

Att vi gnäller och skäller över petitesser är dock bara ytterligare ett bevis på att vi bara bryr oss om oss själva och det som ligger oss närmast. Det är också därför jag tror att den jävla Alliansen får sitta kvar i fyra år till. Egoismen ligger i luften och folk andas in den. Tillåt mig gråta med högt ljud.

2 kommentarer:

Kia sa...

JA! Om man ska gnälla kan man fan göra det på riktiga saker! Folk är ju faktiskt helt otroligt dumma i huvudet.

Jen von T sa...

Det är verkligen bedrövande att det fungerar på det här sättet. Men jag är likadan ibland. Jag blir ju helt vansinnig när bilförare inte blinkar ut i rondellen! Men det kan ju faktiskt innebära seriekrock och det är ju allvarliga saker!