måndag 23 augusti 2010

Allians eller demokrati?Vi går och röstar på det parti som vi vill ska representera oss i regeringen. Vi är av den uppfattningen att de som sitter i riksdagen kan vara våra röster vid politiska beslut. I Sverige har vi demokrati. Så står det skrivet i alla fall. Så sägs det. Demokrati. Folkstyre. Tillåt mig skrocka och ruska på huvudet. Med Alliansens politik, monarki och ökad EU-dominans lever vi inte alls i en demokrati i praktiken. Det är bara skenhelig smörja som vi så snällt vill pracka på övriga världen.

Moderaterna är nyliberaler. De förespråkar ett motstånd till gemensamt ägande och statligt ingripande i ekonomin. Ekonomin är samhällets grundsten. Inte folket som står bakom ekonomin. Ekonomi ses som en naturvetenskap som i envälde kan skapa ett fungerande samhälle. Ekonomins intressen ska alltid komma före folkets. Det som egentligen då styr politiska beslut är inte alls folket. Det är kapitalet. Ett förgängligt kapital som är beroende av konjukturer och marknad. En oregelbunden kraft som skall leda oss rätt i världen. Det är inte folket som styr, utan ett totalt obundet kapital. En form av ekonomibaserad fascism. Totalstyre genom principerna bakom en fri marknad. Detta går emot stora delar av förutsättningarna för ett folkstyre. Det är rent odemokratiskt och bör krossas av samtliga som kämpar för folkstyre. Nyliberalerna, som lurar i världen att de krigar för att skänka demokrati till andra länder, är i själva verket demokratins totala antagonister.

I Sverige har vi också statsskicket monarki. Egentligen har inte kungen någon direkt makt. Det har ju folket. Eller just ja. Kapitalet. För att sträva efter ett totalt folkstyre bör vi radera bort monarkin, helt enkelt för att det är ett odemokratiskt statsskick. Republiken Sverige är ett steg i rätt riktning. Efter att vi fått bort nyliberalerna förstås. Kungen är inte alls i samma utsträckning ett hot mot demokratin som Moderaterna.

EU´s toppolitiker är en del av Bilderbergergruppen. En världsregering. Reinfeldt. Bildt. Här sitter också världens mäktigaste man - USA´s president. I och med detta hamnar styret över Sverige allt längre ifrån oss. Det började på 1954 på Hotel de Bilderberg i Oosterbeek i Holland. Sedan skapades EG. EU. Hej då, demokrati! Aldrig någonsin kommer Sveriges befolkning att ha någon som helst makt så länge denna grupp existerar. Mona Sahlin besökte ett Bilderbergermöte. Hon tackade förstås nej till medlemsskap. För att det var odemokratiskt. För att det var inhumant. För att ekonomiska intressen och världens fria marknad alltid kommer före människors levnadsvillkor.

Alliansen kommer vinna valet igen. Därför att folk som röstar blått inte tänker på hur verklig demokrati uppfylls. Inte heller tänker de utanför sin egen plånbok. De tänker inte på jämlikhet och solidaritet. Att rösta blått är därför ett hån mot fattiga, sjuka och gamla. Det är också ett svek mot kvinnor då den nyliberala politiken gynnar manliga höginkomsttagare.

Marx sa att religion är ett opium för folket som gör deras sinne slött. Ett apatiskt och oupplyst folk är lättare att kontrollera. I de områden där religionen allt mer fasas ut, måste något ersätta dess kraft att manipulera folk till total dumhet. Då kommer trams och skrik-TV som ett brev på posten. Komprimerad volym. Färgglada bilder. Anti-intellektuellt innehåll. Med det är det lätt att förblinda folket. Ingen ser längre vad som händer med demokratin. Vad som händer med folkets makt. Vad som händer med deras rätt till att ha kontroll över deras liv. För med den nyliberala politiken blir varje individ bara en siffra i en kalkyl över nationalekonomin. Individens frihet?

Teletubbiestimulans. Det är på den nivån vi ska vara. Dags att säga hej då?

4 kommentarer:

Malin Frisk sa...

Grymt skrivet och läskigt sant! Din blogg är asbra.

Jen von T sa...

Tack Malin! Hoppas allt är bra med dig.

Sprid mitt ord!

Simon Sevehem sa...

Det enda problemet är att det vore ännu mer odemokratiskt att på något vis "förbjuda" nyliberalernas värld. Censurera fram frihet funkar inte, däremot kan vi ju alltid påminna folk om effekterna av nyliberalernas (lagliga men olyckliga)härjningar.

Jen von T sa...

Inte förespråkar jag att nyliberalerna skall censureras. Bara att folk som röstar på dem "tänker te lite". Och alla andra också för den delen :)