onsdag 9 juni 2010

Penis vår som är i himmelen


Det är inte bara porrbranschen som är penis/dildo-fixerad. Hela samhället är en hyllning till penisen. Fallosar all over the place. Pistoler. Kanoner. Växelspakar. Gitarrer. Fagotter. Midsommarstänger. Julgranar. Pekpinnar. Statsministrar.

Jag har fått höra att pojkarna på dagis får sjunga en ramsa som går: "Öga, öga, näsa mun och därnere finns en kung!" Redan i tidig ålder får de begynnande männen veta att det de har mellan benen är något som står väldigt högt på statusstegen. Högre än vaginor. Högre än kvinnan själv till och med. Inte konstigt att många män behandlar sin penis bättre än sin kvinna. Föga förvånande är det också att många män ser sin penis som en person. Hans bästa vän. Namnger den. Smeker den. Håller handen på den så ofta som det går utan att någon skall behöva misstänka flatlöss. Som man behöver du aldrig vara ensam. Du har ju din penis.

Surrogat för den manliga ejakulationen har man sett i slutet av AC/DC-konserter när en stor kanon exploderar och dränker publiken i vit konfetti. Man har också sett det när bratsen knäpper champange och sprutar ner omkringsittande människor. "För att visa min makt och status ska jag nu spruta ner samtliga med någon form av vätska eller annat som kan liknas vid mitt vita guld."

Jag har förstås ingenting emot penisar. Tvärtom. Men det slog mig häromdagen att fallossymbolerna regnar över mig dagligen. Det var både roligt och underligt. Det fick mig också att tänka; är sådant som kvinnor har skapat försett med knappar så samma sätt som mäns uppfinningar innehåller någon form av spak?

3 kommentarer:

Miss H sa...

HAHAHAHAHAHA

Jen von T sa...

Ja men visst är det roligt! Lite skämtsamma inlägg får man väl bjuda på då och då :)

Anonym sa...

Du är ju sjuuuuk! :p