måndag 14 juni 2010

Folkpartiet är ett skämt


Folkpartiet liberalerna vill att varje människa ska ha möjlighet att växa. De förespråkar individens frihet. My own glory! Freedom! Responsibility! BULL...SHIT!!!

Voltaires och Rousseaus klassiska liberalism är det då inte tal om. Deras hjärtefrågor rörde yttrandefrihet, religionsfrihet, tryckfrihet och sexuell frihet. Dessa frågor har liksom fallit bort. De kanske räknas som utredda och självklara idag. Låt oss istället slåss mot blandekonomi och statligt inflytande på individens omsorg. För det är fångenskap det. Inte en möjlighet för alla att ha någorlunda samma förutsättningar. (Men det vill vi inte ha, schhh) Vad är liberalism idag? Vet Björklund vad det är?

J. Björklunds förslag och uttalanden går inte hand i hand med individens frihet och den liberala kärnan. Han blir en pajas där han står med liberalismens fana i högernäven och en övervakningskamera i den andra. Ordningsbetyg i tidiga åldrar är också en bra idé tycker den motsägelsefulla Björklund. Hans perversa intresse för bevakning och kontroll är en enorm paradox till den ideologi som förespråkas av det parti han representerar. Folkpartiet liberalerna. HA!

Det är ju en enkel lösning tror Ol´Johnny B. Att bevaka och kontrollera. Gripa och straffa. Det kostar ju ingenting i jämförelse med de reformer som skulle krävas för mer långsiktiga lösningar på kriminalitet och oordning i skolan. Våld, alkoholkonsumtion och rasism är en direkt följd av den sociala misär som råder i förorterna till Sveriges storstäder. Utanförskap och ekonomiska skillnader mellan klasser, kön och etnicitet är det som påverkar människor negativt. Inte det faktum att det finns för lite bevakning och regler. Hur dum får man vara?

Under de senaste fyra åren har klyftorna ökat i Sverige. Alliansen menar att utanförskapet har minskat. Med det menar de att fler är i sysselsättning nu. De är mer lönsamma än kostsamma för samhället. Men vafan. Utanförskap handlar om mer än att vara sysselsatt på arbetsmarknaden eller på högskolor. Det handlar om att inte ha en meningsfull sysselsättning och ett drägligt liv utan marginaliseringar. Det handlar om social och själslig misär. Även om du arbetar kan utanförskapet öka. En utbildad läkare som kör lastbil anser nog inte att han lever innanför någonting. Han lever nog inte ens innanför sig själv. Min gissning är att han känner sig mer utanför än någonsin.

I Rosengård är husen fallfärdiga. Det kryper kackerlackor på väggarna. Där stoppar man in nysvenskar och socialfall och låter dem sitta där utan omsorg och seriöst integreringsarbete. Visst är det konstigt att det är en kriminell oas? Det är enkelt. Se på världen. Vart är det mest kriminalitet? Jo. Där det är fattigt. Där folk känner sig mindre värda. Där det är som störst klyftor. Får Alliansen regera i 4 år till har vi snart gated communities i Sverige också.

Jag tror mer på den klassiska liberalismen om jag ska ta ställning. Björklunds "hitta-på-liberalism" handlar bara om att spara så mycket pengar som möjligt och inte om hur människorna mår. Där faller också den humanistiska biten bort. Så. Vad menar Björklund med ordet "frihet" egentligen?

1 kommentar:

H sa...

Håller helt med! Björklund är en idiot!!!