torsdag 17 juni 2010

FIFA World Cup - a feast for the mad men


I slutet av filmen "Sagan om konungens återkomst" sitter The Witch-King of Angmar på sitt stinkande monster som reser sig över kung Theoden och hans häst. Nazgûlen befaller vidundret som endast hörsammar hans väsande röst: "Feast on his flesh..." På samma sätt sitter nu Sydafrikas regering på ett monster av galna fotbollsfans som ställer sig över de sydafrikanska kvinnornas kroppar. "Festa på deras kött..."

Regeringen i Sydafrika bestämde sig för att legalisera prostitution under VM. En hel månad ska fattiga kvinnors kroppar ligga ute till försäljning på marknaden. Precis som de gjorde under VM i Tyskland för fyra år sedan. Då anordnade den tyska regeringen STATLIGA bordeller. Fansen måste få roa sig mellan ölhäveriet och påhejandet.

Sydafrika är ett land med enorma klasskillnader och dess historia är präglat av både ett etniskt, ett könsdefinierat och ett klassmässigt förtryck. Det är ett land som mer än allt annat borde satsa sina ekonomiska medel på en befolkning som lever i fattigdom och misär. Det kanske regeringen tycker att de gör nu när man säljer människorkroppar som om de vore en vara i en köttdisk i vilken grosseriaffär som helst.

Detta gör mig så illamående att jag helst av allt skulle vilja åka ner till Sydafrika och fängsla dem som tog beslutet om att legalisera hor. De borde ställas inför lejonen i Colosseum om det fortfarande fanns kvar som aktiv tortyrarena. Detta bryter mot all moral och jämlikhetstänk som BORDE prägla världen. Har de ens tänkt på spridningen av AIDS och på kvinnorna vars kroppar förvandlas till ett nöjesfält för alkoholstinna ölgubbar med kåtslag?

Sedan kan man förstås fråga sig vad det är för typ av män som köper horor mellan matcherna. Här snackar vi hög moral och respekt för kvinnor. Köpa ett hål att stoppa mandomen i. Det är väl manligt? Dessa män förtjänar ingenting annat än ett Bobittsnitt och livslång psykoterapi på en låst anstalt för sexförbrytare.

Att bara se detta jävla elände fladdra förbi på TV påminner mig bara om vilka orättvisor som förvärras genom mästerskapets genomförande. Det fräter hål i mitt huvud och i mitt hjärta. Och att sedan skiten lockar så många är en gåta. Det är väl spännande med ett gäng frisyrer som jagar en boll? Men tänk på vad som ligger bakom! Det gröna gräset är som locket på en kittel av bubblande gift för Sydafrikas befolkning. Ta avstånd för fan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir så ledsen av sånt här...att vi inte kommit längre :(