söndag 23 maj 2010

Så bemöter du SDJag älskar Ordfront Magasin. Bättre samhällskritiskt forum får du leta efter. Med hjälp av Sveriges vassaste skribenter inom politik, ekonomi och kultur kan tidningen vara din väg till att förstå samhället lite bättre, både nationellt och internationellt. Den är partipolitiskt obunden men...ja, den är mer röd än blå eftersom den oftast handlar om människor och inte bara siffror i kalkyler. Prenumererar du inte redan på den så börja idag. Det är det värt.

I det nyaste numret av Ordfront finns en väldigt viktig artikel. "7 svar på SD´s favoritargument" heter den och är skriven av Anna-Lena Lodenius som nyss gav ut boken Slaget om svenskheten - ta debatten med Sverigedemokraterna. Läs den om du inte redan gjort det. Det tänker jag också göra.

Hennes artikel i Ordfront är jävligt användbar. Speciellt nu inför valet när SD finns på skolor, gator och torg. Därför tänker jag återge artikeln här, lite fritt med egna tillägg.

Påstående: Islam är ett hot mot svenska kvinnor.

Svar: SD är ett hot mot svenska kvinnor. Och alla kvinnor. Det är det parti som har den värsta antifeministiska politiken av alla svenska partier. SD har ingen jämställdhetsplan gällande klyftorna mellan män och kvinnor. I deras politik finns ingenting som berör löneskillnader och kvotering. De betonar också sänkta gränser för aborter och understryker fler rättigheter för kärnfamiljen.

Påstående: Massinvandring och invandrares höga nativitet gör att svenskarna snart är i minoritet i sitt eget land.
Svar: Argumentet bygger på att SD tror att en person med utländskt påbrå aldrig kan bli svensk. Detta är fullständigt orimligt. Går man tillbaka i generationerna bland de som SD räknar som svenskar finns där säkert invandrare. Detta visar på att personer med utländskt påbrå visst räknas som svenskar, även av rasisterna själva, ganska snabbt efter inflyttandet.

Påstående: Invandrare har vi minsann råd med men inte med barn och gamla.

Svar: Vi har råd med både barn, gamla OCH invandrare om Sveriges ekonomi sköts ordentligt. Människor som flyttar till Sverige i vuxen ålder och skaffar jobb här, är jävligt bra för den svenska ekonomin eftersom vi då har en skattebetalare vars utbildning och tidigare liv inte kostat den svenska staten någonting. En svennebanan som vuxit upp i Sverige och gått grundskola, högskola, fått sjukvård och tandvård, åkt bil på vägar, blivit beskyddade av polis och så vidare har kostat staten så pass mycket, att den personen aldrig hinner betala tillräckligt mycket skatt till staten under sitt arbetsliv som den har kostat innan den började arbeta.

Påstående: Välfärden skall främst gå till svenska behov.

Svar: Välfärden är inte villkorad. Alltså, du måste inte uppnå vissa krav för att få del av den. Även om du inte betalat in en enda krona, har du rätt till offentlig service, exempelvis handikappade, små barn och kriminella. En mycket stor del av skatteintäkterna kommer från medborgare med utländsk härkomst som jobbar/har jobbat i Sverige under längre eller kortare perioder. Skall inte dessa ha samma rättigheter som andra, kan vi heller inte kräva att de betalar skatt när de jobbar här. Ett sådant system vore ju orimligt.

Påstående: Stoppar vi invandringen räcker pengarna till stora förbättringar för etniska svenskar.
Svar: SD har inte lyckats visa upp någonting som ens liknar en finansierad budget. Så mycket som SD påstår att invandringen kostar är helt felaktiga siffror eftersom de inte räknar med dem som faktiskt kommer hit och arbetar, betalar skatt och berikar den svenska arbetsmarknaden. Därför kan invandringen leda till förbättringar för BÅDE etniska och invandrade svenskar.

Påstående: Svenskarna är diskriminerade i sitt eget land, exempelvis inom instegsjobb och bidrag.
Svar: Att ha fungerande system för att så många som möjligt kommer ut i arbetslivet utan tvångsjakt och inhumanitära metoder är en bra idé, inte bara ekonomiskt, utan också för att varje individ skall ha rätt till en meningsfull sysselsättning. Att ha system för att stödja redan gynnade grupper är fruktansvärt korkat. Stödet skall förstås gå till de grupper som har en högre tröskel att stiga över från utanförskap till sysselsättning, exempelvis ungdomar och invandrare. Reglerna för bidrag ser lika ut för oss alla. Gynnar de en speciell grupp är det på grund av att beovet i den gruppen helt enkelt är större. Det finns väl ingen handläggare som ger bidrag endast för att personen heter Mustafa.

Påstående: Svenskfientligheten ökar. Svenskar drabbas av det mångkulturella samhället.
Svar: Det finns övervikt av invandrare i brottsstatistiken. Detta beror knappast på att dessa personer har utländskt påbrå. Vissa etniciteter är inte mer brottsbenägna än andra. Det är så oerhört obildat och korkat att tro så. Rent vansinne. Tänker man längre så inser man att kriminalitet beror på ekonomiska och sociala klyftor. Det är alltid de fattigaste som begår mest brott. Detta kan man se i flera länder än Sverige. SD´s paranoia tror att alla brott där en invandrare är gärningsman och brottsoffret är en etnisk svensk är en del av en konspiration mot svenskheten. Låter inte det ganska pubertalt? En övervägande majoritet av de inflyttade begår inga brott. Hatbrott och småkriminalitet står svennebanan för. Brott som kostar samhället fruktansvärt mycket pengar. Sådana brott hetsar SD fram med sin politik.

Till sist. SD är egentligen inte ett invandrarfientligt parti. De tycker ingenting om de invandrare som kommer från vissa europeiska länder och vissa länder utanför Europa. Danskar, finnar, norrmän, tyskar, fransmän och polska bärplockare får komma hit. Det verkliga hotet är muslimen, menar Jimmie Åkesson. Han tycker att alla muslimer är extremister som kan förstöra bilden av röda små stugor med vita knutar. Ska man skratta eller gråta åt ärthjärneriet?

SD är inga demokrater eftersom deras politik trycker ner vissa grupper i samhället. Bara därför är det ren idioti att vissa etniska svenskar ställer sig bakom denna förbannade galenskap.

Själv är jag stolt över det svenska mångkulturella samhället. Vad som är svenskt har förändrats och det är både berikande och utvecklande. Konservatism och rasism är däremot någonting som INTE är svenskt. Hej då SD.

Inga kommentarer: