onsdag 28 april 2010

Förpassa rasismen tillbaka till avgrunden!

1921 fick Deutsche Arbeiterpartei en ny partiledare. Han fick den posten för att han imponerade så stort på partistyrelsen när han deltog i en debatt där hans egentliga uppdrag var att granska partiet. Efter hans tillträdande som ordförande bytte partiet namn till Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei och de skulle representera en extrem högerinriktning som förordade etnisk rensning för att skydda den ariska rasen och dess ekonomiska tillgångar från den judiska eliten. Från början ansåg ingen att han var ett hot. Han och hans parti kunde tystas till obefintlighet. Det blev inte riktigt så. Mannen blev genom en kupp ensam herre på täppan och ledde Tyskland genom en period som gått till historien som Andra Världskriget. Mannen hette Adolf Hitler.

Sverige ser nu i Jimmie Åkesson Adolf Hitlers Mini-me. Istället för judehat finns där avsky och fruktan för muslimska grupper. Motståndet mot Åkesson och hans små lärjungar är vekt. Förjävla vekt. Oppositionen har bestämt tagit "avstånd" ifrån Sverigedemokraterna. Högern har uttryckt sitt "ogillande". Båda sidor har åtaliga gånger sagt att de inte under några som helst omständigheter tänker samarbeta med Sverigedemokraterna. That´s it. Sen håller man käften och pillar sig i stjärten. Kanske försöker de kväva rasismen med tystnad. Precis samma sak som den tyska makteliten försökte med Adolf.

Faktum kvarstår. Rasismen växer i Sverige. Som en produkt av missnöje i lågkonukturens kölvatten. Många av svenskarna är missnöjda. Vem ska vi då skylla på nu när vi är så pass antireligiösa att Djävulen inte kan ta på sig skulden? Araben. Muslimen. Han tar vi. Han är vår tids Djävul. Därför målar Jimmie Åkesson nu upp en nidbild av den livsfarliga muslimske fundamentalisten. Han vet att det är effektivt. USA har redan banat väg för arabhatet med sin skrämselpropaganda. De svenska trollen sväljer det med hull och hår. Sveriges obildade vitsopor behöver en ledsagare genom hatdjungeln. Jimmie är den perfekta ledaren för detta. Han är "fascismens racka".

Småpojkarna i Sverigedemokraterna och i andra rasistförbund längtar efter tillhörighet. De behöver något att samlas kring. Det behöver också de människor som känner sig rövknullade av livet. De människor som är bittra och uppfyllda av självförakt. Hat är en enkel utväg. Hat är den renaste av känslor. Hatet är starkt och våldsamt. Det kan vara en hjälp för det förtryckta känslolivets utlopp. Genom hatet kan vi kanalisera alla känslor som är för jobbiga att genomlida. Därför får de ikläda sig hatets svarthet. Ingen eftertanke. Ingen reflektion. Bara anti-intellektuellt raseri när de i själva verket bara behöver villkorslös kärlek.

Är det någotning som skall utrotas är det rasismen. Jag är stolt över vårt mångkulturella land. Det breddar perspektivet och lär oss att vara ödmjuka och öppna inför nya bekantskaper. Det lär oss att vi inte är allsmäktiga i vår bubbla.
(Det till trots tycker jag fortfarande att ALLA religiösa uttryck skall förpassas till enskilda lokaler och individer i privata rum och i neutralt vardagsliv. Vi skall ha religionsfrihet. Detta betyder också att de som inte tror skall ha friheten att slippa missioner och explicit religiositet från SAMTLIGA trosinriktningar, oavsett om det är från präster, shamaner eller imamer.)

Vi kan inte tiga ihjäl rasismen. Det har inte funkat förut. Tänk om Churchill och hans Allierade hade satsat på att tiga ihjäl Hitler? Självklart har inte den svenska rasismen samma proportioner som Tredje Riket, men det skall stoppas INNAN det blir så stort. Faktum kvarstår att Sverigedemokraterna har nästan lika höga väljarsiffror som Vänstern i oppinionsmätningarna. Det är så man vill kräkas. Våra folkvalda politiker måste ta upp denna fråga mycket mer. Det skall diskuteras och lyftas fram i riksdagen, i debatter och på gator och torg. Tack och lov för Ung Vänster vars hjältinnor och hjältar bekämpar rasismen med diverse projekt och demostrationer. Vad de andra ungdomsförbunden gör vet jag inte. De kanske fikar/räknar siffror/hatar det motsatta lägret. Det är så slappt att man bara vill rusa in i på deras möten och skrika "Stop the madness!" MEN. Det måste också till en skärpning på högre nivå. Ni är förjävla lama där i Rosenbad.

Avslutningsvis måste jag hålla med Michael Wiehe. 19 september är det val. Egentligen kan ni rösta på vilket jävla parti som helst, UTOM Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: